tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulupuuhastelua

Muovailuvahaa veljienlapsille joululahjaksi.


Päätin tänä vuonna tehdä itsetekoiset joululahjat kaikille 7:lle! :)
Resepti on helppo ja aineksetkin löytyi lähes kaikki valmiina kotona. Apteekin
kautta haettiin sitruunahappoa ja kaupasta elintarvikevärejä ja sitten päästiin hommiin.Muovailuvaha resepti

2 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl suolaa
1,5 rkl öljyä
1-2 tl elintarvikeväriä
1 rkl sitruunahappoa


Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Sammuta levy mutta jätä kattila vielä levylle kun lisäät muut ainekset.
Aloita lisäämällä suola, väri, öljy ja sitruunahappo. Sekoita kunnolla, tämän jälkeen lisää jauhot ja sekoita kunnes muuttu vahamaiseksi.
Taikina paksuuntuu ja siitä muodostuu muovailuvahamainen kimpale. Anna jäähtyä ja laita tiiviiseen purkkiin tai pussiin ja säilytä kylmässä. Muovailuvaha säilyy n. 5-10 kuukautta kun laitat sen käytön jälkeen kylmään.

Pipareita, pipareita

Tulipas tänään myös tehtyä viimeiset piparit ihanasta Kinuskikissan piparkakkutaikinasta jonka tein viime viikolla. Ensimmäsitä kertaa
tein piparitaikinan ja heti onnistui! Kiitokset kuuluu Kinuskissan hyvälle ja helpolle ohjeelle, tein siihen pienen muutoksen enkä laittanut
2tl pomeranssinkuorta vaan vain yhden. Sain myös kokeiltua uutta piparimuottia jonka tilasin Chez Mariuksesta, ihana lumihiutale.Huomenna aletaan leipoa joululahja saaristoleivät ja loppuviikosta tehdään munajuustot jouluksi. Ehkä jaksan vielä tehdä pari muuta joululahjaa... :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti